Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Преминаването ми от KTM LC4 620 SC SM 01` към KTM 660 SMC 03`

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Преминаването ми от KTM LC4 620 SC SM 01` към KTM 660 SMC 03`

Няма смисъл от тази скоба.И без това нямаш място за нея.
    Осигурител за резби или от онези гайки дето имат гумено, забравих как се казваха- аз съм с тях и няма развиване.А и точно там вибрациите не са такива.
    KTM 640 LC4 Prestige Supermoto;YAMAHA WR450F/08

Коментар

Малко практика.............

Вече си правя 7-8 чисти метра на предно колело....засилвам до около 50-60 и си спирам до 0 на предна......надявам се скоро да имам финанси за по-добра помпа и апарат и с тренировки да задобрявам още и още.

На задна няма снимки,защото все още съм на доста ниско ниво.Просто като вземе да олеква мотора и страха си казва думата и пускам газта.Правя "жабки" на 2 и на 3-та с газ,но вдигна ли го към "кантара" ме хваща шубето.....пък на 1-ва скача прекалено рязко и пак не се получава нещо особено...

Потренирах и някви други маймунджолъци ей така за спорта

Айде и малко манекенство :П

P.S Като гледам клиповете всичко ми изглежда толкова лесно,но като се кача на мотора ..... :д

Коментар

хехе браво за предния кантар.Много интересно ми става като казваш, че на 3-та се вдига само с газ.Сега сложих отзад 48зъба и на втора с лекота, но третата иска чалъм, че да го вдигна с газ и не става с лекота.По спомен ти беше с 42 и разликата е голяма.
        Аз съм обратно на тебе с предните кантари по ме е страх.

Коментар

Не съм с 42,а с 38/15 .... на 2-ра само леко засилвам и навивам и мотора се вдига спокойно без зор....на 3-та с газ се вдига САМО КОГАТО СЪМ ПРАВ И ПОМАГАМ С ОКАЧВАНЕТО !!! Засилвам,ставам прав,натискам с цялата тежест вилката и здраво газ и цялото тяло отива назад до опашката-мотора започва плавно да се изправя,НО СЕ ИЗПРАВЯ !!! За да съм седнал и да го изправя от 3-та трябва да кача отзад зъбака на 42зъба някъде.

Със сигурност при следващата смяна на пиньони ще мина на 41 или 42 отзад,а отпред ще си остана на 15.Искам още малко да му вкарам "ряз" -сега скоростите са ми ненужно дълги с 38-то отзад.А и да спомена,че аз съм 68кг.

Тихомире ти си с 48-а отпред с колко си?Ако си с 15 мисля,че въобще не трябва да се чуди на 3-та дали да се изправя...ако си с 16 (тоест еквивалент на 44/15) по може да се приеме...

Сега някой може да си каже-"Офф тоз какви ги приказва.Няма как мотора да се изправи с 38/15 на 3-та само с ГАЗ.Изкарава я таз ЛЦ4-КА супер вървежната "

Не ги пиша тези неща,за да си хваля мотора и да се фукам-принципно ми е вде тая-всеки който ме познава знае колко ми върви моторчето.За някои много,за други малко,за мен-достатъчно.Пиша ги само и единствено,и заявявам отговорно,че всичко което съм написал е така,за да може ако след време някой реши да си купува такъв мотор да има в нета една тема,от която да добие представа и да прочете малко за модела.Защто 660, не е 620-99% от хората си правят изводите за ЛЦ4 модела от по-стари 620-ки,но аз като човек,минал от 620 на 660 усещам разликата и не се залъгвам за нея !
          Преди 2 години,когато аз се чудих дали да си купувам лц4 инфото в нета беше оскъдно и за 620 и за 640,а за 660 нямаше и дума казана ! (да не говорим,за още по редкия 625 СМЦ)Тогава само колегата chemomche,за което съм му благодарен и до днес,ми споделяше мнение за модела от първа ръка.Затова гледам да споделям инфо и снимки-за да помогна на някой бъдещ собственик,защото ЛИЧНО знам какво е да си харесаш мотор и в нета да няма НИЩО СЪЩЕСТВЕНО за него....

P.S.Преди един колега с ХР 600 не ми вярваше,че като изцедя 3-та мотора е на 140км/ч,казваше,че километража ми е грешен,после ми се разсърди,защото не му дадох завойче и се почнаха едни приказки,че само съм разтягал локуми.....еми дадох му завойче и сега ако и той чете тези редове-неко той да каже единственото изречение,което каза след като слезна от мотора-аз няма да говоря !

P.S.2 За жалост нямам екшън-камера,с която да подплатя всички думи и с видео-материал.Пък и да имам аз казах,че на задна не мога да карам-само изправям докато вземе да олеква и пускам.Когато мога карам приятели да ме снимат и дотам...
          Последно редактирано от Valentin Krasimirov; 25-05-14, 00:39.

Коментар

А-а-а така може с 15 отпред.Аз с 45/15 на 3 само с газ, седнал без проблеми.Но не ми харесва как беше.Сега с 48/16 пак нещо ми....?Но засега така ще карам защото тази комбинация+новия асфалт на Шипка е перфектно.Иначе по равното тъпо много.
            За кантарене засега само задни на 2-ра само с газчица до средата и се обръща.Един колега само с газ на 3-та го вдига с лекота!!! И аз успявам понякога но....
            Язък, че сме толкова далече и не може, да покараме.

Коментар

.......много искам да се науча ама пуст страх...засега не мога да го преодолея.....

Нещо ми се върти главата да отида на 20-21 Юни (там някъде) на мотоизложение/мотосъбор в Пловдив с КТМ-то.В края на месец Май пак си се прибирам към село (хасковска област) и ако не изскочи някаква задача като нищо може да се метна до Пловдив за малко.Ако някой от форума ще е там може да пише или да звънне- 0878 615 679 Вальо.

Коментар

Днес ми пристигнаха шпилките с якост клас-8.8 .Взех ги от фирма КАМ-04 (от към обсужване са много коректни).Не знам защо,но мисля,че не са нещо по различно от моите.Струваха 0,51лв за бройка.
                Когато ми ги подаде доставчика ми каза,че се отличавали с по-голяма якост,но като хванах шпилката в двата края и леко я натисна-тя се огъва с лекота-както и тези които ги взех преди.....дали не случих на ментак ?

П.С.Купух 2 шпилки-най-малкто ще си направя по 2 резервни осички за предните и задните тапи.

Коментар

все пак са 1м с малко ФИ.Няма начин да не се огъват.Като ги отрежеш на по 30см ги сравни тогава.
                  И гледай от едната страна тапата, да е неподвижна.Аз моите ги залепих и не мръдват.
                  Аз моите за 1м дадох 2лв

Коментар

Май,май нещо не са каквито трябва да бъдат,но както и да е....още като ми казаха цената се позамислих,после като ми ги дадоха-ами и на вид си бяха като най-обикновените.Просто в двата края ги бяха нацапали с малко жълта боя-това им бил отличителния белег каза доставчика :д .Като ги отрязах на парчета не съм ги сравнявал,но не мисля,че са нещо по особено......просто май не ми доставиха това,което трябваше да бъде,но....здраве да е....дано не влизат в употреба.

П.С Аз когато сложа от едната страна тапата,от другата страна веднага законтрям с една гайка,за да няма мърдане на шпилката,и тогава вече нанизвам 2-рата тапа и стягам отново.

Коментар

малко да изтупам темата от прахта.............

вече съм с нови накладки EBC Doble-Sinter и оригинални осички на накладките,защото старите бяха побългарявани...

Един ден имах свободно време и с обезмаслител хубаво се захванах да изчистя каплите.Накрая се получи това:

............преди около 3 седмици скъсах верига и при скъсването счупих долната помпа на съединителя.Благодарение на КТМ-Пазарджик новите части бяха при мен само след 3 дни .Вече съм с пиньони 16/45 и заводска верига ДИД 520 ВТ2 :

Ето и още малко други снимки.
                      С 45 отзад е абсолютна лудница.Мотора скача на задна до 4-та и като цяло е доста по готино от с 38-то.
                      На предна кантарите стават вече все по чисти.

Ето и 1 по-добра от една разходка:

Коментар

ЕЕЕ бравос.
                        Колко кинти ти излязоха накладките.
                        Аз ти казах,че златната среда е 16/45.
                        Явно 660 е доста по мощен от 640,защото моя сега е с 16/48 и на 4-та се изправя със съединител и много чалъм.Даже бих казал, че не се изправя на 4-та.
                        Между другото тази комбинация 16/48 не ми харесва много скопен стана 1-2 ги няма или ме обръща по гръб.
                        Сега като оправим каплата ще си купе 44-45 зъба за отзад, че така е най- добре.
                        Добре се справяш с предния кантар.Я сподели малко за него, че мен ме хваща шубето.
                        За разлика от задния

Коментар

Ами попринцип се оглеждах за нов апарат и помпа,но финансите и тази година няма да стигнат за подобно подобрение и трябваше да се примиря само с нови накладки....взех ги от ml-racing.eu за 90 кинта.След като ги сложих излязох за няколко пробни кръгчета.В началото спирах леко за да се напаснат и след 10км започнах да ги тествам сериозно.В началото изглеждах меко казано разочарован-старите накладки бяха 16лв и спираха горе-долу така.Викам си пак се прецаках,но след още окло 30-40км нещата започнаха да се променят.....след вече 400-500км с тях мога да кажа,че наистина спират добре,особено когато си над 100 и ги заковеш разликата се усеща значително......но ако трябва да бъда честен за накладки,които струват 6 пъти повече от старите очаквах ПОВЕЧЕ !

Исках да мина на 42/15,но 42 зъба нямаше оранжев зъбак :д и затова взех 45,а отпред минах на 16.На трета на всеки легнал полицай като го навия се изправя без зор,а на 4-та се изправям и като го навия пак се вдига.....АМА НЕ МОГА ДА ПРЕОДОЛЕЯ СТРАХА-започне ли мотора да олеква връщам газта.Опитвам се,но не-просто някакъв инстинкт,връщам газта.От някой завой като излизам спокойно го изправям ей така 40-50sm и толкова.Обаче на правите като се опитвам да го задържа НЕ МОГА-признавам ;(

С предните кантари е точно обратното-просто много повече ми се отдават.Вдигам го все повече,за все повече метри и все по спокойно и уверено.Даже вече пробвам краката да ги качвам на предния калник и така да го изправям...

За да се науча на задна ще ми трябват много много тренировки и май трябва да тренирам с някой друг,че да се нахъсвам повече,защото забелязвам,че когато има и други моторджиии около мен по ми се отдават простотиите :д а когато сам отида някъде да тренирам ме е шубе :д

От началото на темата до днес мотора е на 4800км и като изключим счупената помпа на съединителя,която дойде от това,че не смених навреме верига/зъбчатки,единствения проблем,които ми се отвори беше манивелата.Един ден отивам да ритам мотора и гледам,че манивелата опира в рамата.Свалих я и видях,че малко се е износила.Майстора и капна малко заварка,смених болтовете с нови,че и те бяха износени и досега няма проблеми.Забелязах,че и доста шлици са се изронили,но досега никога не ми е превъртала или нещо от сорта и затова засега няма да я закачам.

Като цяло мотора е куче.Имаме тук на село 2 прохода по 15-18км само завои с хубав асфалт.Всеки път като карам там все едни съм на писта.Всяка скорост я цедя до последно.Постоянно газ-спирачка.Тренировки на задна и предна....но лц4-ката не се предава :д:д Никога досега не ми е правила проблем с палене,глъхнене,кипене и т.н.

След лятото ще я водя на доктор да прегледа хлибини на клапани и като цяло да го отовори да види дали наистина всичко е добре.

П.С.С 45/16 топ спийда е 165 с много зор отива до 170.

Щях да забравя:Тази година бях абитуриент и на снимките преди бала аз не отидох с S-clas ,Lamborgini,Ferari или Porsche а с КТМ :д Класа ми избраха да си правим снимки на плажа и с много уговорки измолих управителя на едно заведение да ми позволи да мина с мотора през заведението до плажа,за да си направя снимки.Ето 1-2 :д:д

Коментар

здрасти братле мн ми хареса темата ти и мотора ти искам да те питам понеже аз съм с лц4 скоро си взех като твойта маска с фар обаче гледам че не ми пасва от зад на таблото. Ти как я нагоди. не видях на снимките дали си със като моя километраж той главно той ми пречи

Коментар

Браво браво.
                              Хубави машини са наистина.
                              Но тук ще спорим за скорост.Как с 45/16 мах.скорост 165-170, а при мен 197км, но същото време твоя се изправя на 3-та с газ, а моя му трябва помощ.
                              Има няколко варианта:
                              1- грешка при измерване на скоростта от 2-страни
                              2-или аз не мога, да го изправя
                              Да вземем да се срещнем и да покараме.Но сме много далеч един от друг.
                              Ако успеят да ми оправят каплата другата седмица се връщам на 45 зъба.Но ако не успеят влиза за дълго време в бокса.

Коментар

Браво за снимките, станали са много ефектни. Нещо не разбрах, какви точно са тези накладки които си взел? Аз карам с керамични и спирането е на доста добро ниво
                                SUZUKI DRZ SuperMoto

Никога няма втори шанс да направиш първо впечатление ...

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 190,092 в 13:50 на Вчера.

Зареждам...
                                X